
رویالی های عزیز سلام، من محمد هستم. امروز در خدمت شما هستم با معرفی یکی از مهمترین نقش ها و وظایفی که در بازی کلش رویال به عهده بعضی از کارت ها گذاشته شده است. نقش ریست کننده یکی از وظایف مهم و گاها حیاتی در بازی کلش رویال است که از عهده هر کارتی برنمی آید. تعداد کمی از کارت ها هستند که می توانند این کاربرد مهم را برای شما داشته باشند. با این حال داشتن حداقل یک ریست کننده در دسته نبرد (دک) حیاتی است. با ما باشید!
ریست کردن به چه معناست؟
در بازی کلش رویال، هر کارت بسته به توانایی ها و عملکردی که دارد می تواند نقش ها و وظایف مختلفی را در بازی ایفا کند. در نتیجه در بازی نقش ها و کارایی های مختلفی وجود دارد که هر کارت ممکن است بتواند چند عدد از آنها را به عهده بگیرد. یکی از این نقش ها ریست کردن یا بازنشانی است.
فرض کنید که یک تفنگدار (ماسکتیر Musketeer) در حال حمله به یک ساختمان یا نیروی دیگر باشد. او به این حمله ادامه می دهد و به نیروهای دیگر حمله نمی کند؛ حتی اگر نیروهای دیگری به تفنگدار نزدیک شوند. در چنین شرایطی، تفنگدار نیروی دیگری را نشانه نخواهد گرفت؛ مگر اینکه نیروی اول را نابود کرده باشد یا نیرو از تیررس او خارج شود.
حال اگر به طریقی تفنگدار را ریست کنیم، مثلا یک طلسم رعدوبرق (زپ Zap) به روی آن بزنیم، عملیات تفنگدار بازنشانی یا ریست می شود و او از ابتدا شروع به جستجوی نزدیک ترین هدف می کند و به آن حمله می کند. به این عمل ریست کردن می گوییم. در اینجا رعدوبرق (زپ) نقش یک ریست کننده را ایفا کرده است.
ریست کردن چه کاربردی دارد؟
شرایط مختفی وجود دارد که باعث می شود ما در بازی نیاز به ریست کردن یک نیرو یا ساختمان یا گروهی از آنها باشیم. در زیر، لیستی از کاربردهای ریست کردن را شرح می دهیم.
- هدف گیری مجدد
- بازنشانی آسیب تصاعدی
- خالی کردن شارژ نیروها
- از بین بردن شتاب یورش
ریست کردن برای هدف گیری مجدد
خیلی از وقت ها در بازی پیش می آید که نیاز دارید یکی از نیروها یا ساختمان های دشمن، مجددا هدف گیری کند و دست از حمله به هدفی که روی آن قفل کرده است بردارد. این حالت در حمله و دفاع زیاد پیش می آید.
هدف گیری مجدد در دفاع
مثلا یک کمان ایکس (اکس بو X-Bow) در حال شلیک کردن به برج شماست. هر لحظه ای که می گذرد به ضرر شماست. زیرا خون برج شما با شلیک های پی در پی کمان ایکس دشمن، در هر لحظه کمتر می شود و شما نیاز به دفاع سریع دارید. شما یک غول (جاینت Giant) گذاشته اید که به سمت کمان ایکس برود و آن را نابود کند. اگر چه غول به کمان ایکس نزدیک تر است تا برج، اما کمان ایکس روی برج شما قفل کرده است و در حال آسیب زدن به آن است و کاری به غول ندارد.

در این شرایط شما نیاز دارید کاری بکنید که کمان ایکس حریف مجددا هدف گیری کند؛ در نتیجه به ریست کردن آن نیاز دارید. حالا مثلا شما یک رعدوبرق (زپ) روی کمان ایکس می اندازید. کمان ایکس که حالا ریست شده است، دست از حمله می کشد و بلافاصله شروع به جستجوی نزدیک ترین هدف می کند که در اینجا نزدیک ترین هدف همان غول شماست. اینگونه جلوی آسیب رسیدن بیشتر به برج خود را می گیرید!

هدف گیری مجدد در حمله
در بازی بسیار زیاد موقعیت های این چنینی پیش می آید. مثال کمان ایکس، یک نمونه از کاربرد ریست کردن و هدف گیری مجدد در دفاع بود. هدف گیری مجدد در حمله نیز کاربرد دارد.
فرض کنید یک جادوگر (ویزارد Wizard) بر روی پل گذاشته اید تا به برج دشمن حمله کند و همزمان یه معدنچی (ماینر Miner) نیز دقیقا کنار برج می فرستید تا نقش سپر دفاعی در برابر جادوگر (ویزارد) را ایفا کند که جادوگر کشته نشود و بتواند آسیب خوبی به برج وارد کند. اما محاسبات شما اشتباه از آب در آمده و علی رقم اینکه معدنچی به برج نزدیک تر است اما چون جادوگر زودتر در تیررس برج قرار گرفته است، برج در حال حمله به جادوگر است.

در این حالت برای اینکه حمله شما درست عمل کند باید کاری کنید که برج مجددا هدف گیری کند. در نتیجه نیاز دارید که برج دشمن را بازنشانی کنید. پس از ریست کردن، برج دست از حمله به جادوگر می کشد و بلافاصله نزدیکترین هدف را نشانه می گیرد و حمله به نیروی نزدیک تر را شروع می کند که همان معدنچی شماست! حالا جادوگر شما هدف حمله برج نیست و با خیال راحت پشت سرهم به برج حمله می کند و آسیب قابل توجهی وارد می کند.

ریست کردن برای بازنشانی آسیب تصاعدی
بعضی از ساختمان های دفاعی یا نیروها هستند که هنگام حمله، آسیب تصاعدی دارند یعنی در ابتدای حمله، آسیب در ثانیه کمی دارند اما هر چه می گذرد آسیب در ثانیه آنها بیشتر می شود یا اصطلاحا شدت حمله آنها بصورت تصاعدی زیاد می شود؛ مثلا اژدهای جهنمی (اینفرنو دراگون Inferno Dragon). به این نیروها، نیروهای دارای حمله تصاعدی می گویند.


کارت دیگری که آسیب تصاعدی دارد، یک ساختمان دفاعی است بنام برج جهنمی (اینفرنو تاور Inferno Tower). فرض کنید که یکی از این دو کارت بر روی یک غول یا غول سنگی (گولم Golem) قفل کرده است. اگر حمله آنها شدت بگیرد طولی نمی کشد که آن را می کشند.


در چنین وضعیتی اگر سریعا اژدها یا برج جهنمی را ریست نکنید حمله شما ناکام می ماند. ریست کردن نیروهای با آسیب تصاعدی، باعث بازنشانی شدت حمله آنها می شود و آسیب آنها با شدت کم از اول شروع می شود و برای شما وقت می خرد. فراموش نکنید از این روش به موقع استفاده کنید!
ریست کردن برای خالی کردن شارژ نیروها
بعضی از نیروها هستند که قبل از اینکه بتوانند به هدف آسیب وارد کنند باید کمی زمان صرف کنند تا شارژ شوند. نمونه واضح آن هم اسپارکی (Sparky) است! این کارت اول باید چند ثانیه صبر کند تا کاملا شارژ شود و بعد می تواند آسیب وارد کند. سپس دوباره باید شارژ شود!

البته نیروهای دیگری هم هستند که مانند اسپارکی نیاز به شارژ شدن دارند یا ممکن است بعدا چنین نیروهایی به بازی اضافه شوند. مثال دیگر کارت اژدهای برقی (الکترو دراگون Electro Dragon) است.
بازنشانی کردن اینگونه کارت ها باعث می شود شارژ آنها کاملا خالی شود؛ بدون توجه به اینکه چقدر شارژ شده بودند، شارژشان خالی می شود و از آسیب رساندن باز می مانند و این کار برای شما زمان می خرد و نیروهایتان را نیز از آسیب دیدن حفظ می کند.
ریست کردن برای از بین بردن شتاب یورش
بعضی از نیروها قبل از حمله به حریف ممکن است یورش کنند یا بدون یورش حمله را شروع کنند. یورش به این معناست که سرعت حرکتشان زیاد می شود، شتاب می گیرند و با شدت بیشتری اولین ضربه را وارد می کنند. از جمله این نیروها می توان به شاهزاده (پرنس Prince) اشاره کرد.

حال اگر نیروی در حال یورش را ریست کنیم باعث می شود یورش آن متوقف شود و دوباره با سرعت معمولی شروع به حرکت به سمت هدف کند و از آسیب شدیدی که در اثر یورش وارد می کند پیشگیری شود.
چه کارت های ریست کننده هستند؟
در بازی کلش رویال، کارت های معدودی هستند که می توانند نقش ریست کننده را به عهده بگیرند. البته سوپرسل در معرفی کارت های جدید نشان داده است که علاقه دارد تعداد این دسته از کارت ها را بیشتر کند. کارت هایی که می توانند وظیفه ریست کننده را ایفا کنند در زیر می بینید.
روح یخی (آیس اسپیریت Ice Spirit)

کارت 1 اکسیری روح یخی، پس از پریدن روی هدف خود و منجمد کردن آن، پس از اتمام انجماد، باعث ریست شدن هدف می شود. در نتیجه این کارت می تواند به خوبی نقش یک ریست کننده را برای شما ایفا کند.
رعدوبرق (زپ Zap)

کارت 2 اکسیری رعدوبرق، بعد از اینکه اثر خشک کردن نیم ثانیه ای خود را بر روی اهدافش اعمال کرد، آنها را ریست هم می کند. این کارت یک طلسم است و می توانید آن را در هر نقطه ای از زمین بازی اعمال کنید، همچنین اکسیر کمی نیاز دارد و اثر ریست کنندگی آن در یک محدوده بر روی تمام نیروها اعمال می شود؛ تمامی این مزایا، باعث شده اند که رعدوبرق، مناسب ترین کارت برای ایفای نقش ریست کننده باشد.
فریز (Freeze)

طلسم فریز، که یک کارت 4 اکسیری است، یکی دیگر از کارت هایی است که می تواند نقش ریست کننده را به عهده بگیرد. زیرا بعد از اینکه اثر یخ زدگی آن بر روی اهدافش به پایان رسید، آنها را ریست می کند.
جادوگر برقی (الکترو ویزارد Electro Wizard)

کارت 4 اکسیری جادوگر برقی، یکی دیگر از کارت هایی است که نقش ریست کننده دارد و این نقش را بخوبی می تواند بارها تکرار کند. جادوگر برقی می تواند همزمان دو هدف را نشانه بگیرد و اثر ریست کنندگی خود را پشت سرهم، بر آنها اعمال کند. اگر یک ریست کننده همیشه در صحنه می خواهید، انتخاب خوبی است.
جرقه زن ها (زپیز Zappies)

این سه دستگاه شوکر کوچک از اول هم برای ایفای نقش ریست کننده وارد بازی شدند! خب جای تعجبی هم ندارد که این نقش را به خوبی ایفا می کنند. نقطه قوت آنها تعدادشان است. هر کدام می توانند سراغ یک هدف بروند و پشت سر هم او را ریست کنند. وای به حال نیرویی که گیر هر سه تای آنها بیفتد!
اژدهای برقی (الکترو دراگون eLECTRO dRAGON)

این اژدهای پرنده دوست داشتنی با چشم های آبی بانمک، یکی از ریست کننده های حرفه ای بازی است! این اژدها می تواند تا 3 نیرو را همزمان ریست کند و پس از اینکه شارژش پر شد دوباره این کارش را تکرار کند. در عرشه شایعه شده است که اسپارکی شب ها کابوس اژدهای برقی را می بیند!
صاعقه (لایتنینگ Lightning)

صاعقه یک طلسم قدرتمند 6 اکسیری است که یکی از نقش های فرعی آن، ریست کردن است. معمولا از صاعقه برای نابود کردن استفاده می کنند نه ریست کردن. اما اگر هدف شما آنقدر قوی باشد که از صاعقه ای که بر سرش فرود آمده جان سالم به در ببرد، ریست می شود! طلسم صاعقه تعداد 3 رعدوبرق قوی ایجاد می کند که اهداف خود را ریست می کنند. در نتیجه این کارت می تواند نقش ریست کننده را به عهده بگیرد.
نکات آخر درباره ریست کننده ها
این همه چیزی بود که لازم دانستم درباره نقش ریست کننده با شما به اشتراک بگذارم. برای هر دسته نبردی (دک) بهتر است که حداقل یک کارت ریست کننده را شامل بشود. زیرا در بازی بسیار پیش می آید که به ریست کردن نیروهای دشمن، احتیاج پیدا می کنید. در اینگونه موارد، به همراه داشتن یک کارت که بتواند نقش ریست کننده را ایفا کند، شانس برد شما را خیلی افزایش می دهد.
خیلی مشتاقم تا نظر شما را راجع به این مقاله بدانم. لطفا دیدگاه خود را در بخش نظرات پایین همین پست با من در میان بگذارید تا برای دیگران هم به اشتراک گذاشته شود. منتظر پاسختان هستم، در عرشه می بینمتون!
روح برقی هم با خشک کردن نیم ثانیه هم جز ریست کننده هاست
بله حق باشماست. موقع نگارش این مطلب هنوز روح برقی معرفی نشده بود.